I made this widget at MyFlashFetish.com.

Khamis, 11 Ogos 2011

Ramadhan Mubarak

Asslamualaikum semua !

Selamat Menjalani Ibadah Puasa ya! Diharapkan ramadhan kali ni dapat mengajar kita kesabaran, kesyukuran, kemanisan beribadah kepada Allah S.W.T. dan menjadikan kita seorang hamba yang lebih baik daripada sebelumnya.InsyaAllah, ayuh kita ambil  peluang ni untuk kita sama-sama mengaut pahala yang berlipat ganda, dan berusaha mencari dan mengorek lubuk emas (malam lailatulkodar)...

Bulan puasa ni kan, cuba kita belajar untuk makan sedikit, tak perlulah kita pergi ke bazar ramadhan everyday, and spend almost RM50.00. Ianya membazir bukan?

Bagi orang yang tak faham dia cakap bulan puasa menambahkan berat badan.
Betul ke??!

Eh, takkk..salah tu.
Puasa ni boleh menjadi diet yang baik tau...masalah yang jadi bertambah berat badan tu pasal makan ikut nafsu.
Nak nak time buka puasa, huh, mana ada atas meja tu, habis dihentamnya...macam tak makan setahun...
Padahal baru 1 hari..

Kalau nak tahu..Rasulullah S.A.W. pergi berperang pada bulan ramadhan hanya dengan memakan 3 biji buah kurma je tau...
Itu sudah cukup buat beliau...

Ada orang makan nasi 2 pinggang buat sahur, pastu?
Terlentang kemalasan...buat ekrja tak larat...dah tu makan sampai boyok!
Sampao dapat penyakit PJD..
Hm !

Tau apa PJD ??!
Korang boleh rawat penyakit ni bulan puasa nih tau..kecik sikit ke, besar sikit ke, InsyaAllah mujarab.
PJD tu ialah, Perut Jalan Depan/ Perut Jalan Dulu...


OK lah, semoga ramadhan menjadi Madrasah Tarbiah buat kita semua...
TIdak berniat hendak menyentuh sensitiviti sesiapa, sekadar bergurau...
Mohon maaf seandai terkasar bahasa...
Selamat Menjalani Ibadah Ramadhan..

Tiada ulasan:

Awak! / Akak! / Bro! / Mak Cik! / Pak Cik!






ShoutMix chat widget
Thank You Myspace Comments
MyNiceProfile.com