I made this widget at MyFlashFetish.com.

Jumaat, 31 Disember 2010

Friends – Iyaz « Song & Lyrics

Friends – Iyaz « Song & Lyrics

lirik ni...menarik...^^

a friend dont think about you when he’s dreaming
or every single minute that he’s breathing
so why is this so hard to believe
a friend wont do it all to try to please you
a friend can never kiss you when he sees you
& you know I wont (?) so just please dont call me friend

Listen to Songs: http://videokeman.com/iyaz/friends-iyaz/#ixzz19kFbM4fu

My New Yar, Got Cute Award From...


TQ SO MUCH naMinamiwo !


FOR dis cute and lovely awardMonkey Emoticons , haha..
by the way this is da first award khas for me,i got.


And it so sweet and cute,
100th Follower !..
Bersempena tahun baru 


~hehehe~


gud starting.


i started my first day, 1/1/11, (tarikh pun cantek) berblogging and received LovelY AwArd.


Monkey Emoticon Ciciproud to grab dis award.


tahniah naMinawo akhir nya ur wish for 100th follower telah termakbul few minutes before new year..


Monkey Emoticons (heppi)


tq a bunch naMinawo.  



ZzzraaahHH ! tutup kedai.

Assalamualaikum,

Esok dah masuk Tahun Baru 2011!!!

Apa azam korang ha?..

Mari kita doa sama-sama, doa aku sendiri je ni.
Ringkas je.


Bismillahirohmanirrohim, ya Allah ya Tuhan kami, kami bersyukur kepada Mu, dengan izin Mu, kami masih mampu bernafas di atas dunia ini sehingga hari ini. Alhamdulillah. Ya Allah kau jadikan lah hari-hari yang telah berlalu dalam hidup kami sebuah kehidupan yang memberi kami kenangan dan pengajaran yang bermanfaat untuk kami meneruskan hari-hari yang akan menjelang tiba pada esok hari nya. Kau kuatkan lah kami untuk menhadapi hari-hari mendatang. Kau jadikanlah kami antara golongan-golongan yang soleh-soleh dan solehah-solehah. Kau murahkan lah rezki kami pd hari-hari mendatang, Kau berikanlah kami sumber rezki yang halal dan Kau redhai lah rezki kami. Kau jadikan lah hari-hari mendatang lebih baik adri hari-hari sebelum nya. Robbanaatina fiduniahasanah, wa filakhirati hasanah, wa kina azabannar. Amin.

Tu je, doa secara umum untuk tahun hadapan.


15 tahun aku sudah bernafas atas dunia,
hmmmmm....banyak nya...
macam-macam...


2010 ~ berlalu.
Sekian, penutup tahun 2010.
Wassalam.


.
(noktah)

p/s: ada silap mana2 sila betul kan, saya bukan pandai sangat pun, just cuba terbaik je, Insya Allah tahun depan mau jadi lebih baik. Amin.

Love mak, abah, angah, acik, adik, tok ki, tok, tok ki, cik, and semua, and all my friends, korang la hidup aku.Moga tahun depan silaturahim@ukhuwah kita makin rapat dan mesra. Amin.

Khamis, 30 Disember 2010

Queencontrol, suami roman

wah ! best nya cuti panajng nih ! dah nak habis dah, rasa macam tak puas cuti je !
waaaa, kenapa mesti balik kerja !

so, dekat nak bukak sekolah ni lah si suami and si isteri mula la busy busy mau cari peralatan sekolah anak and perkakas pakaian anak, mau pergi tempah baju dah tak sempat, ada yang mampu buat sendiri buat sendir, yang tak mampu (tak reti) pergi buat jenjalan pastu buat hulur. siap.


...

ok, tu bukan citer sebenar, hehehe, berbelit la.

Animated Pictures Myspace Comments
ouch3!
MyNiceProfile.com

kesah nya, pasal lunch, si isteri seorang cikgu sekolah.
hari-hari sebelum nya dia busy dengan sekolah, al-maklum la cikgu, budak-budak baru daftar masuk sekolah laa, apa laa...bla bla bla....

but hari ni dia tak busy.
dia pemalas duk rumah dari pagi sampai tengahari tak buat pape.
dia jenis queencotrol kat rumah.
hari ni dia malas masak2 banyak lauk berbagai...dia just mau masak nasi goreng, because semalam ada nasi putih lebih. So nasi tu tak banyak cukup untuk dia and anak-anak je. Husband dia jenis orang pemilih sikit bab makan.

So, dia cakap kat husband dia,

Queen = Abang, sayang malas masak la hari ni, nasi lam periuk tu cuma cukup tuk alas my perut and baby kecik lam perut ni and anak-anak je. Ayang ingat nak buat nasi goreng kosong je. Kalau abang mau makan, abang pi bedal kat warong Wak Seman tu ae. Ayang letih la, lagipun ayang malas nak kotor kan dapur ni, Bulan lepas baru lepas gosok2 kasi bersih. Okay?

(isteri ngandung rupa nya)

Suami = Yela yela, kalau abang nak masak ayang cakap tak nak dapur kotor, kalau abang tolong bersih kata tak licin, tak bersih. Abang lunch kat luar jela. Ayang tak mau order pape ker??! Kalau abang mau pii kedai Janda Berhias bleh?

Queen = Abang !!! Abang jangan makan, duk umah jaga saya and anak-anak. Mana tau penjahat mai nak bunuh ayang nanti. Ayang ni dah la sarat nak lari tak larat, berbuntal dah perut ni...tertunggang tunggek perut ayang gendong anak lari.

Suami = Alahai, cian nyer...kenapa pulak nak bunuh ayang?

Queen = Ntah! Saje saje kot. Sian tengok ayang berbuntal ni bermadu ngan Janda Berbunga Tahi Ayam tu kot. (kasi muncung mulut 40 depa)

Suami = Hahaha, ayang ni ada ada jela, Suka sangat cakap camtu kat orang, nanti lekat kat anak tu baru tau.

Queen = Tak mo tak mo laaa lekat kat anak. Jangan la pi sana k. Tapi abang ingat kalau orang tanya kenapa abang makan luar, abang jawab cam biasa okkeh?

Suami = Hurmmph, yelah, nak buat camne...ayang dah didik abang camni...

Queen = Cuba ulang sikit, ayang mau dengar...betul ke tak!

Suami = Yela... isteri saya tu banyak kerja nak urus anak-anak lagi, nak masak lagi, nak kemas rumah lagi, lagi pun dia busy dengan pendaftaran budak sekolah akhir tahun camni. Saya ni pulak busy duk pi sana pi sini busy dengan kerja, maklum lah kerja sendir, tokey ! (senyum skit).

Queen = Wahhh ! Abang dah kasi improvement !.Ten kiup yaa abang sayang ! But jangan la pi kedai Janda tuuu! (muncung lagi)

Suami = Yela sayang ku. Abang pi dulu, ayang bek bek kat rumah okay. Kalau penjahat mai ayang buat camne?

Queen = Alah senang je, ayang pukau sama dia sambil goyang2 perut buntal ni.

Suami = Ayang jangan melalut la, ayang kunci rumah tau. Kalau ada orang penjahat mari, ayang call abang tau.  Abang kan hero satu rumah kita ni !..no one can beat abang.


Queen = Hahaha, tak pe abang, senapang patah ayah abang, bekas hero rumah mak abang ayang simpan lagi, nanti ayang kasi gegar penjahat punya hotak guna yang tu je. Okay.

Suami = Larat ke angkat senapang sama perut boyok camtu? Okay lah sayang, abang pi dulu la.


Queen = Lom cuba lom tau. Abang, cium pipi sikit, dahi skit. Dah.... tata. Drive bek bek tau, kalau jumpa lembu tengah jalan abang drift cam bese okay. Kasi gegar 1 kampung situ.

Suami = Drift?!...don't worry ayang, my proffession tu. Tata. Love you. Muawh!

suami dia ni baik punye orang, eventhough isteri queen control dia tak merungut pun, dia honest lagi dengan isteri dia.Suami/Isteri yang bersabar dengan tingkah Isteri/Suami nya akan mendapat kebaikan.Percaya lah.
Inilah kesah bercinta lepas kahwin, still romantic. =p. dorang blurrr sikit kot !

Okkeh, thats all for this night.

Tq for reading !


NgauM !!! TAHNIAH !!!

huhuhu
geram tengok orang laen buat post pasal bola.

mau jugak buat, but just mau say 

TAHNIAH !!!!!
SKUAD HARIMAU 
KEDAHAGAAN PIALA SUZUKI AFF SELAMA 14 TAHUN SEJAK 1996 TELAH LANGSAI BUAT SEKIAN KALI NYA PADA  29 DISEMBER 2010.



Keajaiban K Rajagopal membimbing skuad harimau telah membawa kejayaan bersejarah buat Malaysia dan of course sekalian rakyat-rakyat nya.
Kejayaan ini memberi peluang cerah untuk ukir name Malaysia di pentas antarabangsa
Pertarungan di gelanggang, Gelora Bung Karno, Indonesia telah membuahkan hasil dengan gol MALAYSIA 1 INDONESIA 2,
even tewas digelanggang pihak lawan, we still menang dengan aggregat 4-2.
hasil di gelanggang sendiri di Malaysia 3-0.



Tahniah jugak buat K Rajagopal...
Dengan kepercayaan yang diberikan kepada anak buah nya...
Dan kepimpinan nya melatih pasukan ni..

AND nak tau?...

Bintang Manchester United, Rio Ferdinand dalam laman Twitter miliknya dilaporkan mendoakan agar kemenangan berpihak kepada skuad Merah Putih itu.
 (dr sinarharian, 30 disember 2010,m/s N29)

hmmm, i dunno la tu, 
but lastly tengok siapa JUARA ???!

WUHUUUU !!!
MALAYSIA BEB!
MALAYSIA !!!!

Kuasa Allah siapa boleh lawan, takdir Allah.

TAHNIAH!


Rabu, 29 Disember 2010

" First Contest by Adam Haiqal"


Monkey Winks (not me, orang lain ek!)
"first contest by adam haiqal
uish adam, TAHNIAH dapat jugak buat first contest!
And thank you jemput saya !

~~~~~

ok ok, kita teruskan je, my very very very unforgetful memento tahun 2010 ni..

sebenarnya paling sweet sekali tahun ni, setelah kepenatan belajar selama 3 tahun di sekolah menengah.

huish berpulas pulas sampai putus urat keting grrr duk studi tuk pmr...

saya duk pi tuisyen tengah malam buta, kutu mata, kejang jemari menulis...
duk ikot kelas bahasa arab hari-hari cuti (paling sakit la ni nak bangun awal pagi weekend nak kena pergi sekolah pukul 8 or 8.30 balik pukul 12 or 12.30 hanya studi bahasa arab berjam-jam)...
naseb ustazah always kasi kitorang makanan freeMonkey Icons Cici, sedap pulak tu, boleh tambah berkali-kali, kasi semangat la kira nya my beloved Ustazah Rosliza nih...
kecil-kecil molek, sweet Ustazah Rosliza ni..

and akhir nyaaaa, phewww! dapat jugak A bahasa arab lam result sebenar.
Second time la dapat A bahasa arab.
yuhuuu!..Onion Iconsmakkk abahhh!!! tengok ni!

Hepi nya tengok muka Ustazah Rosliza saya time dia congrate saya, ya Allah, cumil giler!
MySpace

~hahaha~

subjek lain pulak, kesukaran Cik Grrr and friends ialah ketika nak buat studi group, nak pergi situ nak pergi sini, ada je halangan. Sampai satu saat kitorang dah macam fed up. Naseb baik kitorang dapat sokongan family jugak. So, alhamdulillah berjalan lancar la jugak. Itu yang sweet tu.

~hehehehe~

Alhamdulillah, saya dapat jugak merangkul result straight A's PMR for the first time tauu!...
MSN Onion Icons

~huhu~

~~~~~

and moment paling bangang paling kejam dalam sejarah hidup Cik Grrr tahun 2010 ni nak tau apa dia??!

Monkey Icon

Hisk!
My buddy for life! punyer kerja...
Tau dia buat apa??!

Monkey Icons

Dia kasi kelentong kasi runsing sama saya!
Dia neglect saya for a month.
I call dia tak angkat.
I hantar meseg dia tak reply.
I chat, dia tak balas.
I ajak lepak dia tak mari. 
( ari tu naseb baik saya pergi pustaka ngan adik, saya ajak dia, dia tak mari pun T_T,kalau tak keseorangan la eden. )

And HARI AMBIK RESULT PMR, I tegur dia tak layan.


Monkey Winks 
tak tau nape dia senyap je.

Tahu tak, betapa bersalah and tak senang duduk saya di buat nya, selama sebulan tu!
Ingatkan ada buat salah or something kat dia sampai dia marah or kecik hati kan.
So hantar meseg "sorry3", komen kat wall facebok laaa (but dia padam!)..
Tak nak la pergi rumah dia, sebab takut kena halau...
 hik3

Padahal dia sengaja neglect saya because nak uji my kesetiaan samada kitorang betol-betol best friend ever la konon...!!!

Dia nak tengok saya still care ke tak pasal dia even dia tak layan saya.
Dia dapat idea ni dari 1 blog yang suruh neglect your best friend for A MONTH !!!

A MONTH !!!

Monkey Emoticons yo bro, we succeed!..

If you succeed korang memang best friend.
Mission ni ada la syarat-syarat melampau dia sampai nak terajang je budak buat mission ni.
Last-last saya tahu bila dia hantar meseg kat saya few past days,
terkezut Cik Grrr membaca nya.
MySpace

camni dia tulis =

Surprise on BUDDY FOR LIFE!! Haha. I did it,aq join Dare your Friend challenge kt 1 blog ni yg cabar suh ignore slh sowg bez fren sndri slma sbuln.....bla bla bla....(syart ke 2 dia) htr text kt fren 2 slps sbuln sal sbnrnyew ngn kod "BUDDY 4 LIFE." yeah =p akhirnyew sleps sbuln aq b'jye n byk glew bnda yg aq kna thn drp nk kasi tau sbuln ni,huh.

~~~~~
Monkey Icon
Mana tak bengang giller aku!...
Hisk suka sangat join aktiviti melampau.

ok ok, yang last ni adam!
sian lak kena baca panjang-panjang.
hahaha..agagaga,

Monkey Icon Cici
AZAM TAHUN 2011 =

1) Insya Allah nak jadi muslimah dan anak yang lebih baik, nak tingkatkan lagi iman dan ilmu agama dalam hati.

2) Insya Allah nak jadi lebih berdikari tahun depan.

3) Nak belajar lebih rajin, untuk SPM, tak lama dah tu, 1 tahun je lagi.

4) Nak ubah sikap jadi lebih loving and being nice buddy to all.

5) Nak naikkan traffic my blog!

Amin.
Sekian saja daripada saya.
Wassalam.
Monkey Winks

tq for reading 

p/s: sorry tak der pic. juz kasi monyet-monyet ni jer...bleh tak? huhuhu, kasi tmp ke 3 pun jadi la..uhuk3..hehehe...tak dapat pun tak pe, nak share moment 2010 je ni. but tak nak la share part yang sadis-sadis, nak mula tahun baru ni kan?..ok dats all from me.

adam haiqal = letih daaa adam nak buat keputusan Onion Icons..membaca pun daa lenguh daa (dalam dilema Onion Emoticon Set )

grrr = solat istikharah la adam!

~hek3 huhu,iklan je ni~

TQ FOR READING again !!!







Selasa, 28 Disember 2010

Tq Afirah Tuk award ni..

Afirah kasi award ni tuk semua follower dia..
Ok la ni Afirah, nak camne agi kan?

Thank you ye Afirah...Love to be your follower, even bukan yang ke 300 punyer..
T_T
never mind..
^_^

Nak masuk Bloglist gempak Wan Hazel

Hehehehe...





TUTUP : 11.1.11

CIK GRRR
http://dialoghidup.blogspot.com/
(besar punye, kasi nampak satu dunia,hehehe)


OK TO SESIAPA YANG NAK JOIN BLOGLIST WAN HAZEL SILA LA JOIN.TERBUKA KEPADA SEMUA!
dateline deadline : 11.1.11


saya pun baru je join berblogging sama blog En. Wan Hazel nih.
Baru beberapa hari.Tak banyak la saya tau.
But, saya ada satu prasangka kat wan...
 
~huhuhu~

jap gi saya kasi tau...uhuk3, saya tak berapa sihat sebenarnya,sejak kelmarin batuk and demam je. 
But demi nak join bloglist Encik Wan Hazel ni punyer pasal, rajin la jugak saya membuat entry ni.

Ari tuuu,...mula2 bukak Wan punyer blog, hulamakkk, dia punyer banner and widget mantop beb!..
Blog dia simple sangat and cheerful  je saya tengok (tak tipu)
~hahaha~

lam blog dia ni, ada banyak tutorial laaa...
dia ni minat  nak jadi Cikgu Wan Hazel kot. Suka mengajar orang.
and dia suka buat contest.


And tadi sempat tertengok entry En. Wan pun minat kitti mitti (kucing) ek!
Sama laaa...huhuhu...


And kat entry Wan selalu jumpa tagline ni,
 (Maaf penggunaan kata "AKU" pada yang lebih berusia) 

~bagus wan, yang tua kita hormati~




So prasangka saya kat Wan ni dia baik.
^_^


~hehe, bukan nak ambik hati wan k, ikhlas ni~

sebab, Wan ni rajin bebebor duk menerangkan tutorial kat blogger2 yang murai menanya pasal tutorial kat blog En. Wan Hazel. 
Kami ni En. Wan, dahaga ilmu and kekreatifan En. Wan Hazel.
En. Wan siap nak tolong buat lagi tuk dorang.

Hehehe...saya pun join la sekaki...
Apa salah nyer.
=p

Honestly saya nak join Wan punyer bloglist ni because dia punyer blog dah berjaya. So ingat nak tinggal jejak la kasi ingat selalu boleh tumpang sekaki (kalau Wan tak kesah). And ambik aura blog dia. ;)
hehe..

OK LA TU JE SIKIT DARIPADA REVIEW KASAR BLOG
En.@Cikgu Wan Hazel ^^



Ahad, 26 Disember 2010

Monyet Bercinta!

Nak bercerita sikit ari ni, my brain made story ni..hehe

Pada suatu hari akan datang, tinggal seorang gadis bernama, (emmmh, haa!)...Cik Joyah di sebuah perkampungan ahli perniagaan.
Monkey Icons
Al-maklum lah ahli akan datang dah ramai orang yang jadi jutawan sebab berniaga.
Onion Icons
Gembira betul Cik Joyah hari ni ya.
Dia pun keluar jalan-jalan tanpa arah tujuan.
Monkey Emoticons
Ketika Cik Joyah sedang berjalan lenggang lengguk nyer, jalan kangkung nyer dia di serbu oleh seorang jejaki.

Jejaka :  ~ HAAAAAAAA!....Monkey Winks hi CikJOyah nak pi mana tu sorang-sorang!...Monkey Emoticonjom quar ngan abang. ~phewit!~ 

-kaget cik joyah dibuat nyer!-
Monkey Icons

Cik Joyah : Aaaaaa.....Monkey Emoticon..noooo...

Jejaka : Erk!....(berlari2 kearah Cik Joyah)Monkey IconsMonkey Winks...please3...MSN Onion Icons

Cik JOyah : Onion IconsOnion Icons....Nah amik kooo...apesal ko ni, tak beradab langsung ko tau tak.Kalau yer pun nak melamar aku biarla beradab sikit.Ajak mak bapak ko mai umah aku. Melamar cara baek. 

Huh, kau tau tak kalau kau nak melamar aku, kau kena tunggu giliran tau, sebab, kat dalam list aku tu ramai lagi orang lain duk menunggu giliran nk masuk melamar aku tau...Monkey Emoticons

Jejaka : Monkey Icon Yoyo OOOoooiii Cik Joyah oooiiii....hang jangan duk perasan naaa...ceq cuma ajak hang quar ja, pi jalan-jalan ja, round satu alor staq. Apa ke mende nyer plak ajak hang kawen haaaa!

Si jejaka ni apa lagi, ketawa terbahak3 la dia..
Monkey Emoticon

Cik Joyah : MSN Onion IconsMonkey IconOnion Emoticon Set...Errrrr....MSN Onion Emoticon Set Woooiiii mamat, aku tak hingin la kawen ngan ko. Dah la tak hensem, harap idung je tinggiMSN Onion Icons , kalau takkk haram aku nak cakap ngan ko. KAU TAU TAK!!!

Jejaka : Monkey Winks...iye ker..ermmmm....Monkey Emoticonstak pe laa...saya sedar diri saya ni sape...saya tak layak untuk awak kan, seb...seb...seb-bab!....Aku tersangat hensem kan!....Monkey Icons...aaahhhh...lembut nyer bayu angin meniup rambut pacak-ku!...Monkey Emoticon ermh!Monkey Icon Cici...aku yakin aku lebih hansem dari rosyam nor kan, 


Monkey WinksMonkey Icons CiciMonkey EmoticonsOnion IconsMonkey Icon Yoyo <<<Cik Joyah

pelakon pujaan hati ko!...bangga nyer aku rupanya ko nak jugak kat aku kan!..Monkey Emoticon Cici...Ishk3...Monkey Emoticon.



Cik JOyah : Errrrkk!!!Monkey Winks Yoyo...huh, belagak punya manusia, apa kejadah aku nak akt ko!...Monkey IconsMonkey Winks Yoyo

Jejaka : Alaaa..Cik Joyah oiii ngaku je la...Monkey Icons Yoyotak yah nak sembunyi-sembunyi, kalau betul pun apa salah nyer kan??! Monkey Icon Cici

Cik JoyAh : Err...jangan nak perasan!...Haram 7 generasi aku kawen ngan ko mamat!!!..

Jejaka : Sampai hati  kau Cik Joyah!...Onion Emoticon aku tahu la aku ni anak yatim piatu, tak der mak bapak. Mana nak sama anak monyet kaya dengan anak monyet miskin. Tak pe la Cik Joyah, aku pergi dulu.

Cik Joyah : Errr....ma...(jejaka terus je berlalu membawa hati yang terluka)Onion Icons....mattt....ko serius ke ni terasa hati, aku mintak ma-af!...Monkey IconsOnion Icons...Sori!

________________________________to be continue____________________________










Awak! / Akak! / Bro! / Mak Cik! / Pak Cik!






ShoutMix chat widget
Thank You Myspace Comments
MyNiceProfile.com