I made this widget at MyFlashFetish.com.

Selasa, 20 Disember 2011

Doamu...

.
jika ALLAH S.W.T ''MEMAKBULKAN'' doaMU..
Maka ALLAH S.W.T ''MENEGUHKAN'' kepercayaanMU kepada ''NYA''....

jika ALLAH S.W.T ''MENANGGUHKAN'' doaMU.....
Maka ALLAH S.W.T menguji ''KESABARAN'' MU...

jika ALLAH S.W.T tidak ''MEMAKBULKAN'' doaMU....
Maka ALLAH S.W.T telah mrancang sesuatu yang''LEBIH BAIK'' buatMU...

jadi jgn buruk sangka dgn Allah yer..:)

Selama ni..
Banyak perkara yang minta kepada Allah S.W.T. , Allah makbulkan.
Alhamdulillah...
Gembira sangat..daripada perkara-perkara yang kecil sehinggalah perkara-perkara yang besar.
Boleh dikatakan, kebanyakkan doa saya Allah S.W.T. makbulkan.
Kadang-kadang terdetik jugak dalam hati saya kenapa mudah sangat untuk dimakbulkan. Rupa-rupanya itulah apa Allah S.W.T. inginkan. Alhamdulillah. :D


Korang tahu tak kenapa doa seorang ibu adalah yang paling mudah termakbul.
Hal ini adalah kerana seorang ibu terlalu kasih akan anaknya berbanding orang lain. Maka doanya lah yang paling makbul.
Apabila telah tertutup mata ibumu, maka hilanglah satu keberkatan disisi Allah S.W.T. iaitu doa seorang ibu.

Jumaat, 9 Disember 2011

2 kali Masuk Dapur.

Assalamualaikumu semua... :)

How are you? Hehe...semoga semua sihat walafiat OK..
Entry kali ni just nak cite-cite je... barang siapa mahu membacanya di alu-alukan.. :D

Pelik je tajuk tu kan?? 2 kali masuk dapur? Sape tu? Haha. <Its me>
Hari ni dah masuk kali ke-2 saya duk dapur dalam minggu ni. Kali ke-2, maksudnya kali ke-2 main masak-masak. Bukan maksudnya sebelum ni tak pernah masuk dapur..hehe..(tapi ada jugak betulnya sikit2 tu,lalala~ ^^) tapi...2 kali tu maksudnya mencuba resepi-resepi barat...

Hari tu ada buat spaghetti...hehe..Alhamdulillah...menjadi jugak. Cuma tekak ni tak mampu nak telan banyak-banyak, so makannya ciputtt je. Punya la beriya-iya nak buat, last-last alahai ciput je makan. Tapi hari saya ngan emak memang tak makan nasi. Abah and adik-adik pun tak suka makanan camni. Tekak sambal belacan lah katakan. Kah3..Emak je yang makan. Katanya dah sedap, tapi bagi saya kurang. Maybe campak belacan sikit baru power... :D

Hari ni pulak buat pizza...haa! Resepi kali ni saya suka. Bukan main lenguh tangan duk menguli tadi. Saya tenyeh-tenyeh doh tu dalam 30 minit kot. Pastu saya bakar (jemur) dia tengah panas. Kasi kulat-kulat yeast tu mengamuk, kasi dia tumbuk tepung tu jadi doh yang kembang bulat bergolek. Haa! baru puas hati ni. Haha.
(Kejam je bunyi nye. Sekali sekala.. ^^) Hehe.

Adunan tadi saya buat dalam 4 cawan tepung, dapat 4 keping pizza...intinya ada 2 jenis, bertema seafood & ayam.

Nyum3!!! Pakat duk makan...tu pun rasa cam tak cukup. Haih! Family saya ni badan bukan besar pun, tapi perut macam semut. Huhuhu~

Hm! Nanti-nanti saya sharekan photo dan resepinya OK!..

That all for now. ^_^




Awak! / Akak! / Bro! / Mak Cik! / Pak Cik!






ShoutMix chat widget
Thank You Myspace Comments
MyNiceProfile.com