I made this widget at MyFlashFetish.com.

Rabu, 6 April 2011

OMK !!! (oh mak kau)...

OMK!!!
Saya malu laa..

Tadi saya tengah memasak kat dapur duk buat jemput (know what jemput?) and goreng donut. Then someone datang, so adik saya ni dia baru dari bilik air, dia suruh saya pergi tengok kat luar ada orang datang. Dah tengah syok duk kacau adunan nih, terpaksa laaa tinggalkan sekejap.

Pastu saya kedepan rumah, and chit chat sikit dengan perempuan tu. First tu dia tengok saya pelik jee..ishk apahal kan??! Macam something wrong laa, but buat derk je..huhu.

Dia tanya ni rumah dot dot dot ke? saya cakap a'a yela, betullah tu, kanapa ? Rupanya dia tengah cari rumah sewa kat area ni, dia tanya, kat kawasan ni ada rumah sewa tak? But, saya dengar bilik sewa. Pastu saya ingatkan dia bertanya pasal bilik sewa yang abah saya buat tu. Then, saya cakaplah "oww, bilik tak siap lagi.". Dia cakap, "tak pe lah bulan depan pun boleh,saya nak tengok dulu." Hairanlah saya dibuatnye, kalau bilik sewa ni biasanya orang nak sewa cepatkan? right on time. Dia tanya, kat mana tu? Saya cakap kat sana sambil tunjuk arahnya, i just say, "kat sana, dekat taman....bla3".  Kebetulan mak and abah tak ada kat rumah. Then dia kata, awak ikut saya lah, tunjuk tempat tu, naik kereta saya."

Tanpa syak wasangka terhadap perempuan tu akan menculik saya or what, i said, okay. sekejap ae. Then I call my father, cakap sepatah dua and adik pun kasi kunci bilik, saya pun keluar, masuk dalam kereta dia. Dia cakap, kereta bersepah sikit, lebih kurang camni ayat dia..."kereta ni sepah sikit, maklumlah orang bekerja." sambil-sambil kutip barang atas kusyen kereta. Saya masuk.

Saya sembang la sekejap ngan dia, tanya, "Akak ni kerja apa?" yelah dah cakap orang bekerja. Dia bahasakan diri dia Zam, Kak Zam. Then dia pun pusing kereta dia kat simpang depan rumah saya, and saya borak2 sikit, tanya asal dari mana and bla2. Then dia cakap, "Akak dah dari pagi tadi cari rumah sewa kat kawasan ni, tak jumpa2. Akak kerja buat insuran, akak bukak syarikat kat tepi kedai katil mr.X." Dia nampak keletihan je.

Saya pun, aik??! " Akak cari rumah sewa ke bilik sewa? yang saya nak tunjuk ni bilik sewa."

Dia pun, "HAAA??!!,akak dah berkeluarga, akak nak cari rumah sewa bukan bilik sewa."

Saya pun, join HAAA!!! jugak laa. Mak aih, awat tak sensitif sangat telinga den ni. Alamak dah silap la. Nasib baru pusing kereta.

Then dia berhenti depan rumah saya, saya pun cakap, jap saya call abah saya.
Then saya kasi cakap ngan perempuan ni. Aduhai, dalam hati aku, malu laaa... ishk, dah siap naik keta dia lagi, camna la ni. Saya tanya macam mana boleh kenal abah saya ni, dia cakap jiran saya yang bagitau. Ishk3.

Then, right on time, abah saya sampai rumah, "Haaa, tu abah saya dia dah balik." Aish, at same time gak, saya ambik phone saya and ambil no kak zam tu. Then, and keluar, at same time cakap "sori r kak, saya silap dengar.". Dia cakap, "tak pe.". Dia pun borak dengan abah saya. Abah saya cakap, tak pe lah nanti saya bagitahu kalau ada rumah sewa kosong. Then she thanks my father and went.



jeput manis(ganu bahasa)




Pastu i give her number to my father, and masuk balik dalam rumah, sambung masak and makan makanan tu banyok2, Huh, malu lah jugak. Tak patut, tak patut. Ahh!

5 ulasan:

Faezah Hannah Al Baj berkata...

xpatut xpatut..hehe

salam kenal~

cik grrr berkata...

hahaha~ Wassalam..

MiZi berkata...

serrrrrriiiiuuusssssss... memang maluuuuuuuuu...

ENTRY BARU : layan beger jom

MiZi berkata...

oit dak busuk... mana baru punya... grrr


Layan Mizi Merapu : blurr

cik grrr berkata...

ooo....ade byk ni, 6t update..hehe

Awak! / Akak! / Bro! / Mak Cik! / Pak Cik!






ShoutMix chat widget
Thank You Myspace Comments
MyNiceProfile.com