I made this widget at MyFlashFetish.com.

Sabtu, 19 Mac 2011

Antara Adam dan Hawa..Hehe

Bingkisan ringkas sahaja untuk kali ini buat last day cuti saya.Cuti-cuti ni pun sibuk, haish! Okay, back on track.

Manusia terbahagi kepada dua jantina, lelaki dan perempuan...and no papuk (yang dibuat-buat, ishk3).

Cikgu saya cakap, lelaki kalau dia kuat berusaha sekiranya dia dah berjaya melaksanakan atau mencapai sesuatu maka dia akan berusaha lagi dan terus berusaha untuk pergi lebih jauh dan dapatkan yang lebih baik. Mereka tidak mudah berputus berpuas hati dengan pencapaian mereka. Ini pendapat cikgu addmath sayalah dalam kelas, sebab student lelaki biasanya macam tu lah dia cakap. Tetapi berbeza dengan kaum hawa atau perempuan...mereka kalau dah dapat sesuatu atau berjaya mencapai sesuatu, mereka akan mudah dan cepat berpuas hati dan ada juga yang cakap, cukup lah setakat ni, dah letih dah. Biasanya kalau kalangan pelajar la kan, dorang ni kalau dah habis exam,

"ahh! yes! dah bebas, jangan exam lagi lepas ni, lenguh dah!"

and, kalau kalangan perempuan mengandung  yang biasa saya dengar daripada mulut orang-orang tua or cikgu sains saya (semua daripada cikgu, haha),

"arr! dah serik dah bersalin, tak nak dah beranak lagi!"

but, tak sampai setahun kemudian 'berisi' lagi.
Macam lawak pun ada.

Tapi itulah sedikit mengenai lelaki dan wanita. Tapi tak tahulah sejauh man kebenarannya, sebab benda-benda macam ni, kadang-kadang depends on person jugakkan??? Tapi dilihat melalui kebiasaannya macam tu lah.

Wallahualam.

p/s: jangan marah ye hawa!, adam jangan la berbangga plak.

2 ulasan:

MiZi berkata...

hahahaha!! saya bangga saya adam!!!

renung sejenak

cik grrr berkata...

hahaha...bebangga la plk, eh camne nk buat link cam mizi buat? yg 'renung sejenak'???

Awak! / Akak! / Bro! / Mak Cik! / Pak Cik!






ShoutMix chat widget
Thank You Myspace Comments
MyNiceProfile.com