I made this widget at MyFlashFetish.com.

Sabtu, 26 Mac 2011

Meh Belajo Berpenampilan Sambil Kecek Kelate


Letih nya!!! Monkey Winks Dari pukul 7.30 sampai la pukul hampir-hampir pukul 6 baru bleh balik rumah, dari pagi duk kat school je.

Buat pe ek duk school??
= Tambah ilmu laaa..ada kem kepimpinan tadi. ^_^ (proudly nk bagi tau ni,hehe, xde la)

Banyak la jugak yang saya dapat tadi, but i will give it little by little for all of you, okay? ...sikit-sikit la..haha (im not very good in english).  Why sikit-sikit? sebab tak ramai orang suka baca entry panjang-panjang.

So, here i want share sedikit maklumat or info or ilmu dengan readers semua!

Jom tukar bersama Cik Grrr daripada =>Onion Iconskepada =>Monkey Icon Cici.
~ hahaha ~

Seorang Pemimpin Haruslah Mempunyai Etiket Sosial

Etiket sosial didefinisikan sebagai: 
Kemulian peribadi untuk membina, membela, dan memelihara harga diri seseorang.

Kawe goyak pasal etiket berpakaian dulu neh.
Ni kawe nok goyak etiket hok ore laki dulu...hok ore pue kawe goyak laen kali. Insya Allah.  (Harap faham, i lov loghat kelate, ganu, kedah, nogori sembile)


Ore laki :

- Kalau pakai baju lengan baju panjang  mesti pakai dengan tie. Kalau lengan baju pendek jangan pakai tie. (Ni hop facilitator kawe goyak tdi la)

- Sematkan semua butang baju kemeja kecuali button paling atas. (Nampak macam skema sangat kalau semat semua, haha)

- Jangan lipat lengan baju anda di majlis rasmi.

- Hujung tali leher mesti labuh hingga bahagian kepala tali pinggang.

- Warna tie mesti disesuaikan dengan warna baju.

- Tie berjalu dan mempunyai pelbagai tona colour untuk baju tanpa corak.

- Jangan memakai pakaian yang berjalur keseluruhan.

- Badan kurus dan gempal perlu memakai singlet di dalam.

- Stokin dan seluar mesti sesuai/sama colour la kot.

- Kasut mesti berkilau, baru nampak handsome.

- Gunakan deodorant yang lembut.

- Baju untuk majlis rasmi jangan berpetak.

Kalau ada yang profesional pasal fashion ni, bleh la komen kat bawah okay?..share sikit pengetahuan. Tq.



Bakpo(why) kawe kecek kelate ni? Because : terikut-ikut...ni ha!

Sedikit daripada komen dalam group Cik Grrr join kat fb.
(dalam loghat kelate gamok nyo)

ouh..biase la tu..kt kfc kb mall belana..memea gtu pon diorg..x yah layan jer laen kali..ado hk kb mall ari tu sampai keno tumbuk kt ore tuo..pade muko..

diore memea suko makso ore...saya byk kali doh keno..x layan pon..tahu doh etek..

bangla kt kb mall ari tu dio pakso ore tuo tu sedekah...last2 ore tuo tu g tumbuk budak bangla tu..sie molek..tp nk buat gano..sapo suruh pakso ore kea?mybe ore tuo tu pom x berapo fresh kot...x "pookk" ore kelate oyk....


i like la! Monkey Winks hehe
jadi panjang pulok doh entry ni eh!

1 ulasan:

MiZi berkata...

hok aloh kawe buleh kecek klate... kakaka.. grr.. make blom?? kalu blom jom g make jom..

Mizi Berkurung

Awak! / Akak! / Bro! / Mak Cik! / Pak Cik!






ShoutMix chat widget
Thank You Myspace Comments
MyNiceProfile.com