I made this widget at MyFlashFetish.com.

Isnin, 21 Mac 2011

Perjuangan Bukan Mudah

Berlalu ku biarkan ia terus berlalu dihanyut arus...
time wait for no man.
Masa itu adalah pengalamanku.

Kejayaan hanya rumah api untuk perjuangan aku...
Pelayaranku entah ke mana hala tujunya, entah di mana pula hentinya.

Perjuangan ini...
Aku sememangnya tidak kisah sekiranya gagal,
Tapi sekirnya kegagalan itu merupakan perjuangan aku yang lemah, perjuanganku dibeliti serba kepincangan.
Padahal aku tahu dan sememangnya aku boleh melakukan lebih daripada itu.
Aku tidak dapat menerima kenyataan itu,
Sukar sekali buat aku.

Sudah menjadi adat, menang, kalah dalam pertandingan, namun aku mahu menang dan kalah dalam cara yang hebat...dan cara yang bermaruah. Aku mahu ianya terus mekar dalam ingatan pihak lawanku. Walaupun kekalahan milik aku.

Namun,
Pertarungan sudah berlalu,
Walaupun kegagalan itu tidak seperti yang aku mahukan...
Aku menuntut hikmahnya, aku mempelajari sesuatu daripadanya, daripada kesilapan aku sendiri.
Sebuah perjuangan memerlukan persiapan peralatan dan komitmen yang tinggi untuk dijayakan.
Sebuah perjuangan memerlukan semangat berpasukan.
Yakinlah dalam berjuang...

Perjuangan tidak akan menbuahkan samada kejayaan atau pun kegagalan cemerlang sekali pun, dibimbing dan dipimpin oleh tangan pimpinan terhebat di dunia sekiranya, tidak disulami persembahan yang mantap di medan pertarungan.

Itulah hikmah perjuanganku...
Bagi aku...
Sebuah perjuangan tiada yang berharga selain pengalaman dan pengajaran  dalam berlari kearah kejayaan.



6 ulasan:

MiZi berkata...

grrr.. saya cadangkan grr buat pop up comment form.. sebab nak load sampai dua kali jadi lambat lorh.. ha yang tu cadangan perjuangan untuk grr.. hehehe

kongsi kat korang

MiZi berkata...

AIYAK!!! MANA ENTRY BARU... KAMU NI NAK KENA EKKK

BACA ENTRY BARU MIZI : Bawak pandai isi tak pandai

Lilyel berkata...

Salam.

Saya tengah buat survey pasal blogging untuk kertas projek saya. So, kalau berkenan sudilah isi questionnaire di bawah ini. Thank you so much 

https://spreadsheets.google.com/viewform?hl=en&pli=1&formkey=dGlZbzRKVmtxWWhPOWt3c0hIdzF5T0E6MQ#gid=0

Salam,
Lily

MiZi berkata...

grrr.... jap.. saya nak tau nama grr apa.. gtau la.. kot email pon xpa... mizikcc@gmail.com

BACA ENTRY BARU MIZI : Mizi Join Satu Benda

MiZi berkata...

aiyaakkk.. saya tya nama la.. bukan umor.. huk3... rsa macam plek nak panggil member2 blogger GRR.. hahaha dah macam orang marah plak.. grrrrrrrr

cik grrr berkata...

hahaha, memang time tu tgh marah, tu letak name grrr!

Awak! / Akak! / Bro! / Mak Cik! / Pak Cik!






ShoutMix chat widget
Thank You Myspace Comments
MyNiceProfile.com