I made this widget at MyFlashFetish.com.

Jumaat, 4 Februari 2011

I Cemburu U Dengki

Elok la sangat sorang cemburu@jealous sorang lagi dengki..
IShk, apasal lak ngan ni 'u' ni dengki...'I' cemburu je..
Melampau betol la..

Eh, tak ke 2 bende ni sama?

Haa! tu la korang, tak tau.. (eh, betol ke korang tak tau, aku hentam je..hihi..jangan marah erk!)

So, to anyone yang tak tahu, biar Cik Grrr kasi tau..

YUP, both of these words have different meaning

Jealous@Cemburu bermaksud iri hati terhadap seseorang, namun dia akan berusaha untuk mendapatkan apa yang dia cemburukan itu tanpa mengambil hak or kemenangan yang dimiliki oleh orang yang dicemburuinya...

Manakala, dengki pula bererti..dia iri hati dan dia akan dapatkannya tetapi, orang yang dicemburuinya akan kehilangan perkara yang dimilikinya yang menjadi faktor si pencemburu tadi cemburu kepadanya.

~Huh!~ jelas ke tak jelas sekarang??


So, kalau ada sesiapa cakap kat korang yang dia cemburu, itu masih boleh di ambil sedikit ringan, but kalau dorang cakap dengki! haaa....korang berhati-hati lah..mungkin korang akan kehilangan benda yang korang miliki itu.

Lebih-lebih lagi bagi orang yang memiliki harta kekayaan, dan 'makwe' cantik-cantik or 'pakwe' handsome-handsome.

And blogger too! Silap hari bulan korang kena hack!

So, berwaspadalah dengan words yang diperkatakan..beware..alert.

1 ulasan:

chiLleD...!! berkata...

owh..bhyanya dengki..huhu

Awak! / Akak! / Bro! / Mak Cik! / Pak Cik!






ShoutMix chat widget
Thank You Myspace Comments
MyNiceProfile.com