I made this widget at MyFlashFetish.com.

Jumaat, 20 Mei 2011

Watermelon Juice !

 
 Assalamualaikum,
Hari ni cuma nak share Juice Watermelon je. Kenapa erk? Saje je, maklumlah sekarang ni musim panas sikit kan, so why not hilangkan dahaga dengan minuman ni kan. Lagipun saya memang suka masak memasak cuma malas. Haha.

Tengok gambaq2 ni, sedap tak??! Hehe, tak sedap tak pe lah.
Ni saya sendiri buat.
 So, nak kongsi sikit camne nak buat ae.

Ingredients:
Buah tembikai.
Air mineral / air kosong la.
Gula.
Ice.

Apparatus (cam buat peka sains pul0k) :
Mesin pengisar.
Papan pemotong.
Pisau.

First korang just potong buah ni jadi tiga segi gitu, ambil isi dia sahaja. Ikut kreativiti korang la asalkan bleh ambil isinya, k. Kuantiti bergantung pada korang la nak buat air banyak mana and sepekat mana. Kalau saya, guna 1/4 daripada buah tu untuk buat 1 jag air ni.

Second, korang masukkan dalam mesin pengisar, letak air mineral sikit, and gula. Then, korang kisarkannya. Apabila siap, tuangkan kedalam gelas, campur air sikit, kot kot la manis sangat ke or pekat sangat ke. Ikut selera masing-masing, siap je letak ice.

Lastly ready to drink. Cuba try letak ice cream float. Agak-agak sedap tak? Hmm...rasa ok jugak an. Jom try buat. Hehe. That's all for today k.



Sori pic ni tak rotate lagi.

Aik! da habes da? hehe..

Tiada ulasan:

Awak! / Akak! / Bro! / Mak Cik! / Pak Cik!






ShoutMix chat widget
Thank You Myspace Comments
MyNiceProfile.com